Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Miért hasznos, ha ágyneműtartó is tartozik az ágyhoz?

Miért hasznos, ha ágyneműtartó is tartozik az ágyhoz?

Az ágyneműtartó egy nagyon praktikus kiegészítője a mai ágyaknak, legyen szó franciaágyról vagy sarokkanapéról. Olyan hasznos tárolóhelyhez jutunk általa, ami megkönnyíti a rend, a tisztaság fenntartását a szobában, de ezenkívül sok más funkciót is betölthet egy “titkos” rekesz az ágy alatt. Nézzük, mire használható az ágyneműtartó!


Mire jó az ágyneműtartó?


Elsősorban a hálószobai franciaágyak esetében fontos, hogy rendelkezzenek alsó tárolóval, hiszen sok ember nap mint nap elteszi a paplant, párnát az ágyról, hogy ha napközben pihenne kicsit, akkor ne koszolja össze az ágyneműt.


Mások viszont túl fáradságosnak érzik ezt a munkát, vagy csak este fekszenek az ágyba, így ágytakarót használnak inkább. Ha te is ez utóbbiak közé tartozol, akkor beláthatod, hogy az ágyneműtartóra ennek ellenére szükség van a hálószobában is az egyéb dolgok tárolására.


Ha pedig a nappali vagy a gyerekszoba sarokkanapéjáról van szó, ami csak vendégágyként funkcionál, nincs minden nap használatban, akkor még inkább fontos, hogy legyen egy tárolóhely alatta, ahová a vendégek számára előkészített, az alváshoz szükséges kiegészítőket rakhatod.


Ez az ágyneműtartós ágyak fő funkciója. Természetesen nem mindenki erre használja ezeket a tárolókat, hanem praktikus kiegészítőként tekint rájuk. Nézzük, mi minden kerülhet a rekeszekbe!


Tárolás mesterfokon


Minél nagyobb egy ágy, annál nagyobb méretű az ágyneműtartója is, amibe több minden belefér. Ha nem jut elegendő hely a gardróbszekrényben, akkor jó ötlet ezt a plusz területet is kihasználni a ritkán használt dolgok tárolásához. 


Rendelkezhetünk akár felnyitható típusú ággyal is, mint amilyen például az Elisabeth franciaágy, ha nem kell naponta nyitogatni, akkor maradhat fent az ágynemű, a tárolóban pedig helyet kaphatnak például a szezonális termékek. Tipikusan ilyenek a karácsonyfadíszek, a húsvéti vagy a halloweeni dekorációk, de akár nyári cipők és téli nagykabátok is kerülhetnek az ágy alatti dobozba.


Ha a gyerekszobában van ágyneműtartós kanapéágy, oda a nem használt játékokat, plüssöket, irodaszereket is tehetjük. Ha kell, be is zacskózhatjuk őket típusuk szerint, így könnyebb lesz elővenni azt, ami éppen kell.


Az ágyneműtartók fajtái


Ágyvásárlás előtt érdemes tisztázni, milyen fajtái léteznek az ágyneműtartónak, mert ez befolyásolhatja, milyen ágyat válasszunk. Két típus létezik:


  • felnyitható
  • kihúzható 

Az előbbi gázrugóval működik megkímélve a fájós derekat, nem is kell hozzá lehajolni. Egyszerűen működtethető, és a fekhelyet sem kell tartanunk, amíg ki- vagy bepakolunk a rekeszbe.


Az utóbbi, a kihúzható változat is nagyon praktikus és esztétikus, de ilyen esetben gondolni kell arra, hogy ne kerüljön az ágyneműtartó elé szőnyeg vagy valamilyen más dekorációs kellék, ami akadályozhatja a tároló kihúzását.


Sokan alternatív megoldásként komóddal vagy a lábakon álló, ágy alá helyezett, masszív dobozokkal oldják meg az ágyneműk, más lakástextilek elhelyezését. Ha azonban lehetőség van kárpitozott, ágyneműtartós ágy vásárlására, az mindenképp hasznos, hiszen ez mellett még szintén használhatunk egyéb tárolóeszközöket is.


Nézz szét kínálatunkban, hiszen franciaágyaink és sarokkanapéink között is találsz praktikus fekhelyeket. A képek és a megadott paraméterek segíthetnek a választásban, azonban rendelés előtt vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy pontosíthassuk elképzeléseidet, kiválaszthasd a méretet és a bútorszövetet.


Előzetes telefonegyeztetés után tudunk fogadni budapesti bemutatótermünkben, ahol mindenben a segítségedre leszünk.



Előző cikk Ülőgarnitúra relax funkcióval: kényelem felsőfokon!
Következő cikk Válassz franciaágyat a hálószoba stílusának megfelelően!