Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Kihúzható kanapé vagy kanapéágy?

Kihúzható kanapé vagy kanapéágy?

A kihúzható kanapé előnyei

A kihúzható kanapék egyszerűen, a háttámla elmozdítása nélkül alakíthatók ággyá. Mivel ilyenkor a bútor alsó részét húzzuk ki, az ilyen ágyakon több helyen is előfordulhatnak “törésvonalak”, amelyek többféle puhaságú részt választanak el egymástól. 

A kihúzható kanapék legnagyobb előnyei, hogy

  • kisebb helyen is elférnek, mint a kanapéágyak vagy a hagyományos franciaágyak,
  • a háttámla megfelelő támaszt biztosít a hátadnak, ha esetleg órákon keresztül olvasnál az ágyban, ott fogyasztanád el a reggelidet vagy maratoni hosszúságú filmnézést tervezel,
  • általában rendelkeznek ágyneműtartóval, amelybe nemcsak a párnákat és a párnahuzatokat rejtheted el, hanem akár vendéged csomagjait is,
  • ággyá alakításukhoz nem kell nagy erőt kifejteni, hiszen mozgatható elemeik kerekeken gördülnek.

Melyik helyiségbe válassz kihúzható kanapét?

Kihúzható kanapét mindenképpen a lakás azon pontján érdemes elhelyezni, ahol nem történik mindennapos éjszakai alvás. Kihúzás után egy ilyen ágyon több különálló felület keletkezik, amelyeknek matracai nincsenek egy szintben, ez pedig hosszú távon akár derékfájdalommal és mozgásszervi problémákkal is járhat.

A helytakarékos kihúzható kanapék szuper választások 

  • nappaliba a filmezős estékre és a kiadós délutáni szunyókálásokhoz,
  • vendégszobába az 1-2 éjszakára érkező, alkalmi vendégek fogadásához,
  • dolgozószobába az ötleteléshez és a pihentető szünetekhez.

Praktikus kihúzható kanapé vendégszobába - Jaguár sarokkanapé

A Jaguár sarokkanapé az egyik legnépszerűbb kihúzható kanapé a VIP Kanapé kínálatában. 270 x 230 cm-es méretével és L-alakjával különösen is jó választás a vendégszobába, hiszen remekül kitölt egy nehezen berendezhető sarkot, emellett pedig a hétköznapokban sem foglal túl sok helyet.


A kihúzható kanapé szerethetőségét nagy, 160 x 220 cm-es fekvőfelülete és magas fokú személyreszabhatósága is növeli. Az eredeti méreteket igény szerint módosíthatod, felár ellenében ágyneműtartós kivitelben is kérheted, valamint többféle szövet és szín közül választhatsz.

Nézd meg ITT »

A kanapéágy előnyei

A kanapéágyak azok a bútorok, amelyek kattanós módszerrel és a háttámla lehajtásával alakíthatók ággyá. Nyitott állapotban két, azonos minőségű és összefüggő fekvőfelületet biztosítanak két felnőtt számára. 

A kanapéágyak legfőbb előnyei, hogy

  • csupán pár mozdulattal ággyá alakíthatók a háttámla elfektetésével,
  • a háttámlájuk és az ülőfelületük is 1-1 egybefüggő matracként funkcionál, így akár mindennapi alváshoz is ajánlottak,
  • a kanapé egésze ággyá alakítható, így akár egy nagyobb méretű franciaágynak megfelelő fekvőfelületet is kaphatsz,
  • jellemzően felnyitható ágyneműtartóval rendelkeznek, ezért szőnyegtől és környező bútoroktól függetlenül könnyen hozzáférhetők.

Hova érdemes kanapéágyat elhelyezni az otthonodban?

A megfelelő minőségű és pihentető éjszakai alváshoz egybefüggő fekvőfelületre van szükség, amit egy jól kiválasztott kanapéágy biztosítani is tud számodra. Ha nappalid éjszaka hálószobává alakul, egy nyitható kanapéággyal garantálhatod derekad és gerinced hosszú távú épségét.

Emellett egy kanapéágy szuper választás olyan vendégszobába, ahol gyakran fogadsz ottalvós vendégeket, akár 1-1 hetes időtartamokra is. 

Ha pedig gyermeked szobájába kanapéágyat vagy heverőt választasz, hosszú évekre biztosíthatod számára a megfelelő méretű és szuperkényelmes éjszakai fekhelyet.

Kényelmes kanapéágy akár mindennapi alváshoz is - Duett kanapé

A Duett kanapé egy kis méretű, 202 x 85 cm-es kanapéágy tágas, 160 x 202 cm-es fekvőfelülettel. A már megszokott hullámrugó és hideghab ülőfelület mellett egy memóriahabos fedőmatrac is helyet kapott a tetején, ezzel gondoskodva éjszakáid komfortjáról.


A Duett kanapéágy tágas ágyneműtartója és szinte bármilyen lakberendezési stílushoz remekül passzoló dizájnja miatt kiváló választás, amelyet évek múltán sem fogsz megunni.

Kattints IDE »


Kihúzható kanapét vagy kanapéágyat keresel otthonodba? Nézz körül a VIP Kanapé folyamatosan bővülő kínálatában.
Kezdd ITT »

Teszteld élőben is a praktikus kanapéágyak és kihúzható kanapék kényelmét. Látogass el bemutatótermünkbe és találd meg vadiúj bútorodat profi segítséggel.
Érdeklődj ITT »

Előző cikk 5 bevált tipp, hogy kutya mellett is tiszta maradjon a kanapé