Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
5 bevált tipp, hogy kutya mellett is tiszta maradjon a kanapé

5 bevált tipp, hogy kutya mellett is tiszta maradjon a kanapé

1. Porszívózd rendszeresen a kanapé felületét

Habár a hagyományos, háziállat nélküli otthonokban is fontos a kanapé rendszeres takarítása, a kutyás háztartásokban a porszívózás nem csak a szövet élettartamának védelme miatt fontos. 

Hogy a kanapén feltűnő morzsák, szöszök és por mellett a szőrszálak se okozzanak kellemetlen meglepetéseket a munka utáni relaxálás és a filmezéssel egybekötött vacsora közben, a kutyás háztartásokban vedlési időszakban legalább 3-4 naponta, máskor pedig minimum hetente érdemes porszívózni a kanapé felületét és a párnák mögötti réseket.

VIP Kanapé-tipp: A kanapé rendszeres szőrmentesítéséhez szerezz be egy kompakt kézi porszívót! Hidd el, sokkal hamarabb rá tudod majd venni magad a takarításra, ha nem kell minden alkalommal egy nehéz és nagy gépet elővenni. Sőt, egy beépített világítással rendelkező kézi porszívóval egészen biztosan észreveszel majd minden szövetben megbúvó szőrszálat is.

2. Házikedvenced fürdetése és ápolása váljon rutinná

Mivel a lakásban tartott kutyáknak is szüksége van friss levegőre és sétára, hogy elvégezhessék a dolgukat, mozoghassanak és játszhassanak, még a legtisztább négylábú is be fog vinni néha egy kis piszkot az utcáról.

Rendszeres fürdetéssel és fésüléssel megakadályozható, hogy az erdei sétán összeszedett apró növények és sárdarabok a kanapé felületén kössenek ki. Azonban az őszi-téli időszakban és az év esős napjain érdemes ezen felül kutyusod mancsait még az előszobában egy nedves ruhával át is törölni, mielőtt közösen letelepedtek a kanapéra.

3. Válassz AquaClean kárpittal rendelkező kanapét

Az AquaClean szövet tökéletes választás kutyák mellé, hiszen ez az egyik legfejlettebb bútorvédelmi eljárással készülő kárpit, amely elősegíti a kanapé tisztán tartását.

Az AquaClean kanapék előállítása során minden egyes szövetszálat egy olyan láthatatlan molekuláris bevonattal látnak el, amelyről a háztartásban előforduló szennyeződések 99%-a egy egyszerű vizes ruhával maradéktalanul eltávolítható. 

Egy AquaClean szövettel ellátott kanapéról egyszerűen, vizes ronggyal letörölhető

  • a nyálas kutyajátékok nyoma,
  • a nedves táp vagy konzerv maradéka, 
  • egy óvatlan pillanatban keletkezett sáros mancsnyom,
  • és a szobatisztaságot még csak tanuló kiskutya vizelete vagy ürüléke is.

Olvass el minden fontos információt, amit az AquaClean szövetről tudni kell ITT » 

Pet Friendly szövet, a kutyabarát bútorszövet

Ha a kanapéválasztás során biztosra szeretnél menni, érdemes a PetFriendly bútorszövetek között körülnézned. Habár elpusztíthatatlan kárpit nem létezik, a PetFriendly minősítésnek köszönhetően bútorod a négylábú rosszcsontok mellett is hosszú éveken át szép marad.


Új kanapéd Pet Friendly szövete

  • szoros szövésének köszönhetően ellenáll az apró, hegyes karmoknak,
  • sima és fényes felületével felgyorsítja a szőrszálak eltávolításának folyamatát,
  • vizes ruhával, alig pár perc alatt foltmentesíthető.

Az állatbarát kanapé kiválasztásának összes szempontja érdekel? Kattints IDE » 

4. Válassz antibakteriális szövetet kanapédra

A kutyák szőrében rengeteg olyan mikroorganizmus él, amely légúti megbetegedéseket vagy allergiás reakciót válthat ki az arra érzékeny embereknél. Mivel ezek a parányok a kanapé szövetében is remekül érzik magukat, az új bútor megvásárlása előtt érdemes tájékozódni azokról a szövetekről, amelyek minden családtag számára biztonságos és tiszta pihenőhellyé teszik a nappalit.

A SafeFront jelzéssel ellátott AquaClean kanapék nemcsak a foltok tisztítását könnyítik meg, de a speciális japán eljárásnak köszönhetően egy természetes védőpajzzsal még a baktériumok és a poratkák szaporodását is megakadályozzák. 

5. Fordíts elegendő időt kutyád nevelésére

Végül, de nem utolsó sorban, tölts elegendő időt kutyád idomításával. A békés együttélés érdekében fontos, hogy a kanapé használatának szabályaival még négylábú családtagod is tisztában legyen. 

Pár egyszerű parancsszó megtanításával akár még az is lehetséges, hogy kiskedvenced csak akkor ugorjon fel a kanapéra, amikor erre engedélyt adsz neki. Ne sajnáld erre az időt és ha szükséges, kérd kutyasuli vagy független szakember segítségét, hogy bútorod mindig tiszta maradhasson.


A VIP Kanapé raktáráruházában több mint 600 bútor közül választhatod ki álmaid kanapéját. Látogass el hozzánk és kérj tanácsot profi kollégáinktól, hogy új bútorod kutyusod mellett is mindig szép maradjon majd.
Érdeklődj ITT »

Kanapéválasztás előtt még inspirálódnál? Nézz körül a VIP Kanapé kínálatában!
Kezdd ITT »

Előző cikk Hogyan válasszak ülőgarnitúrát?
Következő cikk A macskabiztos kanapé fő szempontjai