Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Így válassz minőségi kanapét

Így válassz minőségi kanapét

1. Válassz kanapét a nappalid stílusához illő kárpittal

Elsőre talán szokatlannak tűnhet, de a kanapé színei és anyagai nagyban hozzájárulnak a bútor minőségéhez. Egy jó minőségű kanapé egyet jelent azzal, hogy hosszú-hosszú évekig kiszolgál majd téged és a családodat, ehhez pedig az kell, hogy tartósan trendi és a helyiséghez passzoló legyen. 

Szövetkanapék

Ha a hagyományos szöveteket részesíted előnyben, a 2022-es lakberendezési trendek számodra is tartogatnak olyan újdonságokat, amelyek befolyásolják a kanapé minőségét: egyre népszerűbbek a gazdagon texturált, ezáltal strapabíróbb modellek és a kisgyermekes családoknak szuperpraktikus vízlepergető textilek is.

Valódi bőrrel borított kanapék

A valódi bőr bútorok szerelmeseinek jó hír, hogy egy megfelelően ápolt bőrkanapé akár évtizedeken át igazi családtag lehet a nappaliban. Az ilyen kanapék előnye nemcsak az eleganciában rejlik, de könnyű tisztításuk miatt is minőségi opciók.

Textilbőr kanapék

Egy textilbőr kanapé ideális választás, ha küllemében a valódi bőrre emlékeztető, de kevésbé kényes kárpitot keresel. A legújabb textilbőr kanapék kopásállósága már csaknem ugyanannyira jó, mint a valódi bőr társaiké, mintázatuk pedig a megszólalásig hasonlít az eredetire.

Bársonykanapék

A bársonykanapék 2022-ben ismét a reneszánszukat élik. A pihe-puha anyag mellett azért is kedvelt választások, mert a kanapé formájától és színétől függően egy ilyen bútorral elegáns vagy modern, fiatalos benyomást is kelthetsz a helyiségben.


Színválasztási-tipp: A minőségi kanapé kiválasztásánál a színek abban segítenek, hogy bútorod vadiúj állapotát sok-sok éven át meg tudd őrizni. Ezt legkönnyebben a sötétebb, fekete, barna, szürke vagy kék szövetekkel tudod biztosítani.

2. Ellenőrizd a kanapén használt alapanyagokat

Amikor hosszú évekre keresel kanapét, sajnos legtöbbször nem elég, ha az adott modell dizájnos és olykor még az sem jelent semmit, hogy az első próba után kényelmesnek találod. Hosszútávon a kanapé minőségét leginkább az ülőfelület alatt található alapanyagok határozzák meg.

A kanapé ülőfelülete

Lehet, hogy egy süppedős kanapé az első belehuppanásnál olyan, akár egy pihe-puha felhő, de ezek a bútorok huzamosabb idő után hatalmas terhelést helyeznek a gerincedre.

Ízületeid hosszútávú egészségét egy kissé keményebb üléssel könnyen biztosítani tudod. A szivacsok tartósságáról a sűrűség árulkodik, amely minél nagyobb, annál strapabíróbb és formatartóbb lesz a kanapéd. 

A kanapé alátámasztása

A kanapé minőségét a szivacs belsejébe épített rugók is befolyásolják. A legnépszerűbb megoldások a hullámrugók és a bonellrugók. Előbbi a szivacs belsejében síkban helyezkedik el, míg az utóbbi egymással szorosan összedrótozott, 6-8 cm átmérőjű rugókból áll.

A rugók mellett egy jó minőségű kanapéban erős és tartós fémszerkezet biztosítja tested megfelelő alátámasztását és a bútor tartósságát.

3. Nézd meg személyesen is a választott kanapét

Mivel valószínűleg te is ritkán vásárolsz olyan nagyméretű bútort, mint egy kanapé, a bútor webáruházakban látható képek és paraméterek olykor becsapósak lehetnek. Fontos, hogy vásárlás előtt ne csak kimérd a rendelkezésre álló tereket, hanem élőben is nézd meg a kanapék kínálatát.

Ha vásárlás előtt élőben is megnézed leendő kanapédat, 

  • tesztelheted, hogy számodra megfelelő-e a kanapé ülésének puhasága,
  • kipróbálhatod a fejtámlák és karfák dőlésszögét,
  • megtudhatod, mivel tudnak többet a relaxfunkciós modellek,
  • megbizonyosodhatsz az egyszerű ágyazhatóságról,
  • színben és anyagban is az elvárásaidhoz illő kanapét választhatsz magadnak.

A VIP Kanapé bútorbolt bemutatótermében több mint 600 bútor között találhatod meg álmaid kanapéját.

4. Tartsd szem előtt az igényeidet és az életviteledet

A számodra tökéletes, minőségi kanapé megtalálásánál nemcsak az számít, hogy órákon át kényelmesen filmezhess vagy olvashass rajta, hiszen az életviteled és a háztartásban élők is nagyban meghatározzák a bútor tartósságát.

Pár tipp, amivel egyszerűbb és gyorsabb lesz a kanapévásárlás:

  1. Háziállat és/vagy kisgyerek mellé válassz strapabíró, sötét szövetet.
  2. Ha gyakran nassolsz a tv előtt vagy olvasás közben, válassz könnyen tisztítható kanapét.
  3. Vendégszobába vagy hálószobaként is funkcionáló nappaliba keress összefüggő fekvőfelületű, nyitható kanapét.
  4. Ha az egyik célod a plusz tárolóhelyek teremtése, vásárláskor ellenőrizd az ágyneműtartó méretét.

Olvasd el a legfontosabb kanapéválasztási szempontokat ITT és indulj el felkészülten a bútorboltba.


Minőségi kanapét keresel otthonodba?
Nézz körül a VIP Kanapé kínálatában »

Látogass el a VIP Kanapé raktáráruházába, ahol életviteledet és igényeidet figyelembe véve kollégáink konkrét modelleket is tudnak mutatni neked.
Kérj időpontot ITT »

Előző cikk 5 bevált tipp, hogy kutya mellett is tiszta maradjon a kanapé