Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Kihúzható vagy nyitható kanapé - melyik típust válasszam?

Kihúzható vagy nyitható kanapé - melyik típust válasszam?

Nyitható kanapék mindennapi alváshoz

A nyitható kanapék kattintós módszerrel alakíthatók ággyá. Egyszerűen meg kell emelni vagy előre kell húzni az ülőrészt és elfektetni a háttámlát, így két, azonos minőségű fekvőhely hozható létre.

Az egy személyre jutó fekvőfelület a nyitható kanapék esetén egyben van, törés csak a két matrac között van, ezért ezen a típusú kanapén igazán pihentető az alvás. 

A nyitható kanapé előnyei:

  • nagy, franciaágyhoz hasonló méretű fekvőfelületet biztosít, így bőven elfértek rajta ketten is,
  • a háttámla iránya nem befolyásolja a televízió elhelyezését a szobában, mindketten kényelmes fekvő helyzetben nézhetitek a kedvenc műsorotokat,
  • a nyitható kanapék jellemzően ágyneműtartóval is rendelkeznek, így az éjszakai ágyneműket nappalra egyszerűen elrejtheted szem elől,
  • és egybefüggő fekvőfelület garantálja az éjszakai alvás nyugalmát, a hát, a derék és a gerinc megfelelő alátámasztását.

Nyitható kanapé beszerzését javasoljuk, ha nappalid éjszakára hálószobává alakul vagy ha gyakran szállnak meg ottalvós vendégek az otthonodban. 

A népszerű, kompakt, egyenes kialakítású Lincoln nyitható kanapé tökéletes vendégszobába. Könnyen 160 x 203 cm-es ággyá alakítható, a háttámla lehajtása után már csak az ágyazás van hátra. Összecsukott állapotban kis méretű, a vendégek távozása után nem kell egy komplett franciaágyat kerülgetned.


A Cooper nyitható kanapé pedig tökéletes választás mindennapi alváshoz. 152 x 211 cm-es fekvőfelülete egy kisebb franciaágy méretével ér fel, és a sarok kialakításnak köszönhetően nappal is helytakarékos megoldás. Emellett a tágas ágyneműtartója segíti a nappali rendezettségének megtartását.


Kihúzható kanapék alkalmi pihenéshez

A kihúzható kanapék lényege, hogy az ággyá alakított kanapé háttámlája nem mozdul, meghatározza a fekvésirányt. Helyette a kanapé alsó elemeit kell kihúzni, ezek képeznek újabb fekvőfelületeket. 

Ezáltal a kihúzható kanapékon nemcsak a két ember közötti elválasztásnál, hanem több helyen is előfordulhatnak “törésvonalak”. Az ágy több különböző anyagú és puhaságú részből tevődik össze, emiatt a kihúzható kanapékat nem ajánljuk mindennapos alvásra.

A kihúzható kanapé előnyei:

  • kisebb helyen is elfér, mint a nyitható kanapé,
  • a háttámla megmarad ágyazott állapotban is, így akár kényelmesen neki dőlhetsz olvasás és filmezés közben is,
  • a kihúzható kanapé kihúzott állapotban sem veszti el a kanapé-jellegét, így is esztétikus látvány.

Egy kihúzható kanapé jó választás a nappaliba, ha csak ritkán alszanak nálad a vendégeid és praktikus lehet a dolgozószobába is, ha alkalomadtán egy rövid szundival törnéd meg a munka monotonitását. 

A Java kihúzható kanapé 297 x 210 cm-es méretével a nappalik éke, amelyen kényelmesen elfér az egész család. Kihúzott állapotban 153 x 240 cm-es fekvőfelületén alkalmi vendégeid kényelembe helyezhetik magukat éjszakára, a csomagjaikat pedig akár a tágas ágyneműtartóban is elrejthetik.


A VIP Kanapénál számos nyitható és kihúzható kanapé közül válogathatsz. Nézz körül a kínálatban.
Kezdd ITT »

A VIP Kanapé 4000 m²-es bemutatótermében a kihúzható és nyitható kanapékat személyesen is megtekintheted. Profi kollégáink egy előre egyeztetett időpontban csak veled foglalkoznak, segítenek a lakás tulajdonságainak és a személyes igényeidnek megfelelő kanapé megtalálásában.
Kérj időpontot még ma »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?