Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Milyen kanapét válasszak a vendégszobába?

Milyen kanapét válasszak a vendégszobába?

Vendégszobába válassz kisméretű kanapét

A vendégszobák jellemzően nem a legnagyobb helyiségek a lakásban, ezért a jól átgondolt berendezés és az okos térkihasználás kulcsfontosságú akkor is, amikor kanapét vásárolsz. 

A tökéletes vendégszobai kanapé nemcsak éjszakára nyújt kényelmet a vendégeidnek, hanem nappalra is. Egy szellős, rendezett térben jobban esik a készülődés, átláthatóbbak a csomagoknak, ruháknak és piperéknek fenntartott tárolóhelyek, illetve hangulatos atmoszféra áll rendelkezésre a nappali beszélgetésekhez is. 

A kanapé méreteit érdemes a vendégszoba adottságaihoz igazítani. Ha szűk tér áll rendelkezésre, akár egy kisméretű kanapé is kiválóan megfelel vendégágynak. Jó példa erre a Luca 140-es kanapé, amely összecsukott állapotban rendkívül helytakarékos, kihúzva már egy standard 140 x 200 cm-es franciaágynak felel meg.

Válassz ágyazható kanapét a vendégfogadás gyakoriságától függően

A vendégszoba berendezése során gyakran felmerül a tévhit, miszerint egy kanapéágy kényelme meg sem közelíti az otthon megszokott franciaágyak komfortját. 


Az ágyazható kanapék fekvőfelületeinek minősége valóban a bútor kialakításától függ, de ha tisztában vagy vele, hogy általában milyen gyakran és mennyi időre fogadsz ottalvós vendégeket az otthonodban, hamar megtalálhatod a tökéletes típust.

Kihúzható kanapé vendégszobába

Alkalmi, 1-2 éjszakás ottalvós vendégek fogadására egy kihúzható kanapé tökéletes választás a vendégszobába. A kihúzható ágyazható kanapék általában fix háttámlával rendelkeznek, amely egyszerre őrzi meg a bútor kanapé jellegét és még a fekvés irányát is meghatározza.

Egy kihúzható vendégkanapé előnye, hogy

  • a háttámla ággyá alakított állapotban is remek támaszt nyújt a vendégek hátának,
  • kisebb helyen is elfér, mint egy nyitható kanapé,
  • könnyen, kerekekkel alakítható ággyá, különösebb erőkifejtés nélkül,
  • esztétikus látványt nyújt ágyként is, hiszen a fixes háttámlának köszönhetően megőrzi kanapé formáját. 

Egy kihúzható kanapé tökéletes választás, ha évente csak párszor, egyszerre pedig maximum 3-4 éjszakára szállnak meg nálad ottalvós vendégek. Fontos tudni, hogy a kihúzással kapott fekvőfelületek több “törésvonallal” és eltérő matracminőséggel rendelkeznek, így ezek a bútorok életvitelszerű alvásra nem alkalmasak.

Nyitható vendégszobai kanapé

Az igazán pihentető éjszakai alváshoz megfelelő alátámasztás, ezáltal egybefüggő fekvőfelület szükséges. A nyitható vendégszobai kanapék kattanós megoldással, a háttámla lehajtásával alakíthatók ággyá, így matracuk mindössze két részre oszlik. 

Egy nyitható kanapé előnye a vendégszobában, hogy

  • viszonylag egybefüggő fekvőfelülete miatt akár mindennapos alvásra, ezáltal hosszú távú vendégfogadásra is alkalmas,
  • pár pillanat alatt ággyá alakítható, ezt követően pedig már csak meg kell ágyaznod,
  • a háttámla kihasználásával modelltől függően egy nagyobb méretű franciaágynak megfelelő fekhely is létrehozható belőle,
  • a legtöbb ilyen bútor tágas ágyneműtartóval van ellátva, amelyben vendégeid az ágyneműk mellett akár a csomagjaikat is elrejthetik nappalra,
  • a háttámla iránya nem befolyásolja a fekvésirányt, ezért vendégeid szinte bármilyen pozícióban kényelmesen nézhetik kedvenc műsoraikat, ha televíziót is biztosítasz számukra.

A nyitható vendégkanapék előnye, hogy megfelelő támaszt nyújtanak vendégeid hátának, gerincének és derekának. Egy nyitható kanapé a vendégszobába kiváló választás, ha pezsgő társasági életet élsz és minimum havonta nálad töltenek pár éjszakát rokonaid vagy barátaid.

Válassz praktikus tárolóhelyekkel rendelkező kanapét a vendégszobába

Az ágyazható kanapék ágyneműtartója természetesen nemcsak az éjszakai ágyneműk, paplanok és párnák elrejtéséhez hasznos, hanem akár bőröndjeiket és magukkal hozott ruháikat is tárolhatják benne vendégeid.

A vendégszobába szánt kanapé megvásárlása előtt érdemes mérlegelni, hogy fiókos vagy felnyitható ágyneműtartóval rendelkezzen a bútor. Olvass bővebben a kétféle modell különbségeiről és előnyeiről ITT.

A vendégszobai kanapé passzoljon a helyiség stílusához

Ne feledd, a vendégeid csak akkor fogják igazán otthon érezni magukat, ha a vendégszoba berendezésénél már a kezdetektől fogva ügyelsz a harmóniára

A VIP Kanapé kínálatában a 2022-es lakberendezési trendeknek megfelelő, különféle színű, formájú és anyagú kanapéágyak közül válogathatsz. A klasszikus monokróm színek mellett merészebb árnyalatok, valamint a hagyományos szövetkanapékon felül elegáns bőrkanapék is várnak rád. 

A tökéletes kanapét keresed a vendégszobába? Nézz körül a VIP Kanapé változatos kínálatában. 
Kezdd ITT »

Megtetszett valamelyik kanapéágy? Gyere el bemutatótermünkbe és vidd haza akár már aznap.
Érdeklődj ITT »

Előző cikk 5 bevált tipp, hogy kutya mellett is tiszta maradjon a kanapé