Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Legfontosabb szempontok a tökéletes kanapé kiválasztásához

Legfontosabb szempontok a tökéletes kanapé kiválasztásához

“Nem a méret a lényeg” - Vagy mégis?

A jövőbeli kanapéd kiválasztásánál az első számú szempont, hogy befér-e a szobába. Sajnos az emberi szem könnyen becsapható, ezért nem elég az áhított kanapét “odaképzelni”. Sőt még az sem feltétlenül segít, ha a 4000 m²-es kiállítótérben megnézed és kipróbálod.

Legyen játék a mérés! A VIP kanapé weboldalán a termék részletek tartalmazzák a kanapé pontos méreteit. Ha ezeket sikerült kimérned, kezdődhet a szórakozás. Lécekkel, dobozokkal, plédekkel vagy párnákkal “építsd meg” a bútort. Használj bármit, ami a kezed ügyébe kerül. Garantáltan jó móka kicsiknek és nagyoknak is, de a legfontosabb: nem érhetnek meglepetések.

Fix vagy kihúzható kanapé - Milyen célra vásárolsz kanapét? 

Gondold végig, hogy mikor, kik és mire fogják használni az új kanapét. Az esti filmezéshez kellene egy kényelmes kanapé? Gyakran érkeznek hozzád vendégek? Netán mindezek mellett még alváshoz is használnád, ezért univerzális kanapét keresel? Ezek a tényezők határozzák meg, hogy fix kanapét vagy kihúzható kanapét érdemes választanod.

Fix kanapé alváshoz

A fix kanapé lesz a legjobb választás, ha maximálisan kihasználnád a helyet a lakásban és nem szeretnél franciaágyat. A legtöbb fix kanapénk egy főnek bőven megfelelő sík felületet nyújt a mindennapos éjszakai alváshoz.

Ha csak 1-2 éjszakára vársz vendéget vagy olykor kellemes délutáni szundira vágysz a nappaliban, szintén elég egy fix kialakítású kanapé. A fix kanapék strapabíróbbak, hiszen nincsenek mechanikusan mozgó elemeik, amik elromolhatnak. 

Kihúzható kanapé alváshoz

A kihúzható kanapé lesz az ideális neked, ha ketten aludnátok rajta napi szinten, hiszen ilyenkor elengedhetetlen, hogy széltében és hosszában is kényelmesen elférjetek.

Ha jön a vendégsereg…

A kanapé formájának kiválasztásakor fontos tényező, hogy milyen gyakran fogadsz vendégeket és egyszerre hányan érkeznek hozzád. Kisebb baráti összejövetelekhez elég a klasszikus- vagy sarokkanapé is, de ha ünnepekkor az egész család nálad gyűlne össze, akkor érdemes lehet egy U-alakú kanapét beszerezni.

A kanapé stílusa = a te (élet)stílusod

A kanapéd stílusa meghatározza az otthonod hangulatát és tökéletesen árulkodik rólad. Fontos, hogy olyan kanapét válassz, ami maximálisan téged tükröz és igazodik a lakás stílusához, hiszen hosszú időre választasz. Kanapéválasztásnál az életviteled is döntő tényező, hiszen egy kanapé akkor tökéletes, ha egyszerre gyönyörű és praktikus is.

Ha gyermek vagy kisállat él veled a lakásban, fontos előre átgondolni, hogy színében és anyagában összeegyeztethető-e a kanapé az ő jelenlétükkel. Kérj kollégáinktól többféle anyag- és színmintát, hogy lásd, mennyire lenne strapabíró vagy éppen kényes a leendő kanapé.

A modern fiatalos formájú és színű textilkanapék, a klasszikus bőrkanapék vagy a visszafogott stílus szerelmese vagy? Közel 600 darabos készletünkből tucatnyi megoldást tudunk mutatni.


A tökéletes kanapét keresed? A VIP kanapénál garantáltan megtalálod, mert

  • közel 600 db kanapé közül választhatsz,
  • rengeteg kanapé már a raktárban várja, hogy hazavidd magaddal,
  • nem kell feleslegesen várakozni a kanapékra,
  • villámgyors a kiszállítás,
  • amikor ellátogatsz hozzánk, csak rád figyelünk,
  • hatalmas, 4000 m²-es kiállítóteremben várunk,
  • és a kanapé kiválasztásától kezdve a házhozszállításig mindenben profi segítséget nyújtunk.

Nálunk a tökéletes kanapé kiválasztása is VIP élmény!
Nézd meg aktuális kínálatunkat »

Személyesen választanád ki az új kedvencedet?
Kérj időpontot »


Előző cikk 5 bevált tipp, hogy kutya mellett is tiszta maradjon a kanapé