Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Így válassz minőségi étkezőasztalt

Így válassz minőségi étkezőasztalt

1. Döntsd el, kihúzható vagy fix étkezőasztalra van szükséged

Habár a 4 fős minőségi étkezőasztalok helytakarékos elemei a kis garzonlakásoknak és tökéletes választások egyedülállóknak és fiatal pároknak, már az 1 vagy 2 gyermekes családoknak is érdemes minél nagyobb bútorban gondolkodniuk.

A kihúzható vagy nyitható minőségi étkezőasztalok ugyanis nem csak 6 vagy több fős háztartásokban igazán praktikusak. Amikor gyermekeid barátai suli után átmennek hozzátok ebédelni, este pedig kollégáid vagy rokonaid jönnek hozzád látogatóba, fontos, hogy egy helyen és közösen tudjatok étkezni.

Sőt, egy bővíthető minőségi étkezőasztal nem csak étkezéshez lehet kiváló választás: a kihúzható vagy nyitható modellek elegendő helyet biztosítanak a házifeladat-írás, a kézműveskedés, a gyerekekkel közös sütés-főzés és a puzzle kirakás pillanataihoz is.

2. Gondold át, hányan használjátok majd az új étkezőasztalt

Az, hogy hányan használjátok majd életvitelszerűen vagy éppen alkalomadtán vadiúj minőségi étkezőasztalodat, nem csupán amiatt fontos, hogy bővíthető vagy fix bútort válassz.

Egy minőségi étkezőasztal esetében nemcsak az asztallap hossza, de a bútor formája is meghatározza, hány ember fér el kényelmesen az asztal körül. Habár az extravagáns lábak és az oszlopos vagy négyzetes talapzatok különleges elemei minden étkezőnek, korántsem biztos, hogy praktikusak is.

Mielőtt egy nem mindennapi minőségi étkezőasztalra esik a választásod, ellenőrizd hogy

  • esztétikusan be tudod-e tolni alá a hozzá tartozó étkezőszékeket,
  • az asztalfőn ülve sem kell egy asztallábat a lábaid közé fognod,
  • még a legkisebbek is kényelmesen elérik-e az asztallapot a székben ülve.

3. Győződj meg vadiúj minőségi étkezőasztalod karcállóságáról

Egy minőségi étkezőasztal legfontosabb ismérve, hogy tartós anyagokból készül és hosszú-hosszú éveken át képes boldoggá tenni a tulajdonosát. Mivel ez a bútor folyamatos használatnak van kitéve, - home office napokon a laptop és papírhalmok lepik el a felületét, a közös étkezésekkor pohárnyomok borítják, valamint tányérokat, evőeszközöket és edényeket is mozgatunk rajta - fontos, hogy már vásárlás előtt meggyőződj az asztallap karcállóságáról.


A minőségi étkezőasztalok készülhetnek

  • temperált vagy hagyományos üvegből,
  • tömör fából,
  • furnérlemezekből,
  • üvegbetét és fa kombinációjával,
  • kerámia asztallappal.

Mivel az eltérő anyagok más-más kopásállósággal rendelkeznek, az általad kiszemelt minőségi étkezőasztalt érdemes személyesen is megnézned. Ilyenkor a VIP Kanapé raktáráruházában profi kollégáink igény szerint hasznos tanácsokkal és tudnivalókkal látnak el téged, sőt, konkrét bútorokat is tudnak ajánlani, amelyek megfelelnek majd életvitelednek.

4. Igazítsd minőségi étkezőasztalod formáját, felületét és színét lakásod stílusához

A modern minőségi étkezőasztalok formái csaknem már önmagukban is műalkotások. Az oszlopos, íves vagy éppen fém részletekkel díszített talpak mellett léteznek különleges szögben beállított asztallábakkal rendelkező vagy akár hullámos asztallappal kialakított bútorok is. Ezek tökéletes példák arra, hogy ma már erről az elsőre kizárólag funkcionálisnak tartott asztalokról is elmondható, hogy álmaid bútorának csak képzeleted és lakásod stílusa szabhat határt.

A 2022-es lakberendezési trendekben hódítanak a faasztalok is, amelyek a monokróm helyiségekbe egy kis színt visznek, a bohémabb dekorációkat pedig ügyesen tompítják. Legyen szó szinte bármelyik lakberendezési stílusról, a természetesség által sugallt nyugalom szinte tapintható lesz abban a helyiségben, ahová vadiúj, fából készült minőségi étkezőasztalodat szánod.

Minőségi étkezőasztalok színek szerint

Mint a legtöbb nagyméretű bútor esetében, a minőségi étkezőasztalok kiválasztásánál is fontos szerepet tölt be a szín.

A fehér minőségi étkezőasztalok a lehető leguniverzálisabb választások, mivel egyszerre sugallnak tisztaságot és rendezettséget, valamint világos színükből adódóan még a kis tereket is képesek optikailag tágasabbnak láttatni.

Ha valami merészebbre vágysz, érdemes a fekete minőségi étkezőasztalok között körülnézned. Ezek a bútorok domináns elemei lesznek az étkeződnek, sőt még a gyerekek olykor papírról lecsúszó színesceruzái sem fognak rajta meglátszani.

A szürke és/vagy betonmintás minőségi étkezőasztalokat pedig az elmúlt évek legnagyobb meglepetéseiként tartják számon a lakberendezési trendekben. Az alapvetően indusztriális stílus szinte azonnal képes modern hangulatot teremteni a helyiségben, sőt, mintáikból adódóan ezek az asztalok akár hivatali, irodai környezetben is megállják a helyüket.

VIP Kanapé-tipp: Válassz temperált üveglapú, minőségi étkezőasztalt otthonodba, hiszen ez az anyag nemcsak elegáns és egy mozdulattal megtisztítható, de sokkal strapabíróbb is, mint a hagyományos üveg ebédlőasztalok.

5. Nézz körül a VIP Kanapé minőségi étkezőasztal kínálatában

A VIP Kanapé bemutatótermében csaknem 4000 m²-en találhatod meg álmaid minőségi étkezőasztalát.

A kínálatban nagyon sokféle felület, szín, méret és kialakítás között válogathatsz, sőt, kollégáink még a választott minőségi étkezőasztalhoz tökéletesen passzoló étkezőszék kiválasztásában is szívesen segítenek neked.

Vadiúj minőségi étkezőasztalodat készletről, akár azonnal is hazaviheted, de igény szerint a házhozszállításban is segítünk.

Találd meg a lakásodból hiányzó minőségi étkezőasztalt több mint 600 bútor között még ma!
Nézz körül a VIP Kanapé kínálatában »

Látogass el raktáráruházunkba és nézd meg leendő minőségi étkezőasztalodat személyesen is!
Érdeklődj ITT »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?