Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
5 tipp a modern nappali berendezéséhez

5 tipp a modern nappali berendezéséhez

1. Tervezd meg előre a bútorok helyét és rendeltetését

A modern lakásokkal szemben alapvető elvárás, hogy jól használhatóak és a háztartásbeliek igényeinek megfelelőek legyenek. Napjaink multifunkcionális élettereiben minden négyzetcentiméternek szerepe van. Ez pedig kiemelten igaz nappalid berendezésekor is, hiszen ez az a helyiség, ahol a pihenés, a munka és időnként a sport is találkozik.

Kezdd nappalid berendezését azzal a bútorral, amely a legnagyobb helyet elfoglalja. Ha a tökéletes kanapé már megvan, utána sokkal könnyebb lesz összeválogatni a hozzá passzoló kisbútorokat és kiegészítőket.

Válaszd ki leendő kanapédat az életvitelednek megfelelően: 

  • társaságkedvelőként vásárolj többrészes ülőgarnitúrát, amelyet úgy tologathatsz és forgathatsz az összejöveteleken, ahogy csak szeretnéd,
  • nagycsaládos háztartásba válassz U-alakú kanapét, amelyen mindenki megtalálhatja a kedvenc helyét a közös filmezős estéken,
  • ha pedig a tér maximális kihasználása a cél, szerezz be egy sarokkanapét nappalid berendezéséhez.

Gondolkodj előre az elrendezéssel kapcsolatban

Míg a csillogásmentes tv nézés és a zavartalan szunyókálás szempontjából még praktikus is, ha a kanapét a szoba egyik sötét zugába tolod, egyes bútorokat érdemes inkább a természetes fényforráshoz közel elhelyezni.


Könyvmolyként teremts helyet az ablak előtt egy kényelmes fotelnak, hogy a szemedet is kíméld és olvasás közben is gyűjthesd a napsugarakból származó D-vitamint. 

Ha pedig nappalid berendezésekor egy kisebb étkezősaroknak is helyet kell biztosítanod, az asztal szintén kerüljön a szoba egyik fényes pontjára. Így nemcsak a közös családi étkezések lesznek szebbek, de gyermekeid is szívesebben tanulnak majd ott délutánonként.

VIP Kanapé-tipp: Rajzolj fel egy lapra többféle verziót nappalid berendezését illetően. Végezd el az előzetes méréseket, hozd magaddal a vázlatodat az üzletünkbe és kérd ki bátran profi eladóink véleményét!

2. Ügyelj a színek összhangjára

A modern nappalik berendezésének színek tekintetében ma már szinte csak a képzeleted szabhat határt. A 2022-es trendek népszerű szürkéi, zöldjei és sárgái mellett a kék különféle árnyalataival, a fekete és a fehér kombinálásával, valamint a földszínekkel sem fogsz mellélőni. 

A legfontosabb, hogy nappalid berendezésénél ügyelj arra az általános szabályra, hogy mindig a legnagyobb felületektől haladj a kisebbek felé. A falak és a padlók lehetőleg legyenek semlegesek, a szőnyegek és faliképek egy fokkal különlegesebbek, végül az apró csecsebecsék pedig akár egészen merészek. Ha mindenképpen egyedi és feltűnő tapétára vágysz, az összhang érdekében ragaszd fel sávosan vagy csak egy falra a nappalidban.

A tökéletes harmónia megteremtéséhez ne csak egy feltűnő dekorációt válassz. Hagyd, hogy a téged lenyűgöző textúra, szín, anyag vagy forma a nappalidban több helyen is megjelenjen, így egy fókuszpont helyett az egész nappalid katalógusba illő lesz majd. 

Jó példa erre, ha arany bútorfogantyúid mellé egyaránt beszerzel 

  • egy arany vázát,
  • pár színben passzoló függönykarikát,
  • néhány ragyogó képkeretet,
  • és egy fémes gyümölcstálat is.

3. Vidd bele a személyiségedet a nappali berendezésébe

A jelenleg trendi, letisztult enteriőrök természetesen nem zárják ki, hogy a te személyes ízlésed és a hobbijaid jelen legyenek a helyiségben. 

Szenvedélyes gyűjtőként nappalid berendezésének alapvető kelléke lehet egy üvegajtós vitrin és pár feltűnő LED-csík.

Óriási könyvmolyként egy egyedileg berendezett sarok teszi majd igazán otthonossá nappalid berendezését. Valósítsd meg álmaid olvasókuckóját egy élénk színű fotellel és egy különleges kis dohányzóasztallal, amelyen aktuális olvasmányod, könyvjelző-gyűjteményed és kedvenc teafiltereid is helyet kaphatnak majd.

Sőt, manapság már ahhoz sem kell műértőnek lenned, hogy a személyiségedhez passzoló festményeket összeválogasd a nappalidba. A legtöbb bútor- és webáruházban rengeteg szín és téma közül válogathatod ki kedvenc poszterszettedet, melynek különálló darabjai akár egymás mellé vagy a szoba átellenes falaira is felakaszthatók.

4. Hozz létre egy pihentető életteret

A munkából vagy suliból hazaérve legyen a főszerep a felhőtlen pihenésé. Ezt nemcsak a kanapéra helyezett puha párnákkal és takarókkal érheted el, hanem csupa olyasmivel is, amely kényelmesebbé teszi a mindennapjaidat.

Nappalid berendezéséhez szerezz be 

  • egy gurulós zsúrkocsit, amit tetszés szerint használhatsz kreatív kellékeid tárolására, gyermeked kedvenc mesekönyveinek rendszerezésére vagy a filmezéshez szükséges nassolnivalók bekészítésére,
  • pár olyan tárolódobozt vagy kosarat, amelybe egyszerűen elrejtheted a távirányítókat, konzolokat és az éppen nem használt ágyneműket is,
  • a szoba színeihez passzoló sötétítőfüggönyöket a zavartalan délutáni szunyókálásokhoz,
  • élő növényeket, amelyek nemcsak a levegőt tisztítják, de színeikkel meg is nyugtatják majd a helyiségbe belépőket.

5. Nappalid berendezéséhez válassz univerzális dekorációkat

A tökéletes nappali berendezéséhez csupán egyetlen jól működő rendszert kell létrehoznod különféle kiegészítőkből, amelyekben aztán évszakváltáskor már csak a dekorációkat kell kicserélned.

Modern nappalid alapkelléke lehet 

  • egy gyertyatartó, amelybe mindig a szezonnak megfelelő mécsest helyezed majd el,
  • pár szabvány méretű díszpárna, amelyeken bármikor cserélhetsz huzatot,
  • néhány minden alkalomhoz és stílushoz passzoló, geometrikus fali dekoráció,
  • minden olyan dekoráció, amely tartós és időtlenül trendi anyagból készült (papír és műanyag helyett fém, fa és/vagy üveg),
  • egy óriási képkeret, amelyben évszaknak megfelelően cserélgetheted a családi fotókat. 


Még több inspirációra lenne szükséged nappalid berendezéséhez?
Merülj el a VIP Kanapé modern bútorainak kínálatában ITT »

Máris belevágnál ötleteid megvalósításába? Kérj időpontot raktáráruházunkba és vidd haza akár már aznap vadiúj bútoraidat! 
Érdeklődj ITT »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?