Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Luxushatású bútorszövetek megfizethető áron

Luxushatású bútorszövetek megfizethető áron

Bársony - a legismertebb luxus bútorszövet

Amióta csak elterjedt a bútorok kárpitozása, a bársony mindig népszerű választás volt a luxus-bútorszövetek között. Az elegancia megtestesítőjeként leginkább a vintage stílusú és klasszikus felépítésű bútorokon mutat jól, de ha extravagáns, fiatalos megjelenésre vágysz, modern formájú bútorokhoz is bátran választhatod.

Napjainkban a bársony bútorszövetek már nem csak selyemből készülnek. Ennek egyik oka természetesen a magas ár barátságosabbá tétele. De a szálak keverésének praktikai okai is vannak. Ha a tiszta selyemre kiborul valami, a tisztítása szinte versenyfutás az idővel.

Habár a könnyebb ápolás és a nagyobb kopásállóság miatt a természetes anyagok mellett a bársony bútorszövetek már szintetikus szálakból is készülnek. Ezek fénye ugyanolyan lágy és pihe-puha, mint az eredeti bársonyé. Így valójában ez az anyag nemcsak a pénztárcádat kíméli majd, de akár hosszú éveken át is újszerű állapotában tündökölhet a nappalidban. 

VIP Kanapé-tipp: Mivel a selyemszálak a pamuttól kezdve, a vásznon, a poliészteren és a nejlonon át, egészen a viszkózig mindenféle anyaggal keverhetők, a kiszemelt luxushatású bútorszövet tartósságáról vásárlás előtt mindenképpen kérd ki egy szakember véleményét.

Textilbőr - luxushatású bútorszövet kevés igénnyel

Ha elegáns bútorszövetekre gondolsz, biztosan neked is az elsők között jutnak eszedbe a valódi bőr kárpitok. Akár egy impozáns könyvespolc előtt, akár egy letisztult nappaliban vagy irodában képzeled el, a bőrkanapék visszafogott csillogása minden enteriőrben komolyságot sugároz.

Mivel a bőrkanapék csak gondos ápolás és körültekintő tisztítás mellett tudnak szépek maradni, egy könnyen karbantartható és takarítható textilbőr vagy műbőr bútorszövet választásával rengeteg időt és energiát spórolhatsz magadnak.

A textilbőr például nemcsak azért remek alternatíva, mert látványban és fogásban is megszólalásig hasonlít a luxus bőr bútorszövetekre, hanem azért is, mert a bőrrel ellentétben ez a mesterséges anyag a szivárvány szinte minden színében elérhető. Így az elegáns megjelenést akár egy markánsabb vörös vagy egy élénksárga árnyalattal is kombinálhatod.

Vízlepergető bútorszövet, ami ellen a foltoknak esélyük sincs

A vízlepergető bútorszövetek olyan modern technológiával előállított szövetek, amelyek egy speciális rétegnek és a szálak sűrű szövésének köszönhetően képesek a bútorszövet legtetején megtartani a kiborult szennyeződéseket. 


Amikor a vízlepergető bútorszövetet szennyeződés éri, mindössze két lépésben eltávolíthatod azt:

  1. Itasd fel egy papírtörlő segítségével a folyadék nagy részét.
  2. Egy nedves ronggyal vagy egy szivacs puha felével körkörösen dörzsöld meg az adott területet.

Ha vízlepergető bútorszövet mellett döntesz, a borvacsorák önfeledt beszélgetései és nevetései egy megbillent pohár miatt sem torkollnak majd vitába. Sőt, a jó hangulat mindvégig megmarad majd, hiszen ezek a kárpitok még csak be sem sötétednek, ha folyadék éri őket.

AquaClean bútorszövet - a zavartalan szabadidőd luxusa

A legnagyobb luxus az ember életében egészen biztosan az, ha sok szabadideje van és azt arra is fordíthatja, amit igazán szeret csinálni. De amikor kiskedvenced a héten már másodszor veszi célba a kanapét és gyermeked zsírkrétája vagy ivóléje is a kívántnál közelebb kerül a bútorszövethez, egy több órás takarítás azonnal átírhatja a napirendedet.

Ismerős az érzés? Biztosítsd be vadiúj kanapéd és szabadidőd védelmét a luxushatású AquaClean bútorszövettel, amelyről a háztartásban előforduló szennyeződések 99%-a egyszerűen, egyetlen nedves ruha segítségével eltávolítható.

Az AquaClean bútorszövet ellenáll 

  • a mozizós estén kiborult szószoknak, 
  • a kánikulában kanapéra olvadt fagyicseppeknek,
  • gyermeked filctollal vagy zsírkrétával készített “remekműveinek”,
  • a kedvenc éttermedből rendelt vacsora olajos nyomainak,
  • és még a folttisztítás mumusának tartott vörösbornak is.

Különböző bútorszövetek kombinálása - avagy hogyan lehet katalógusba illő a nappalid?

Az utóbbi években hatalmas népszerűségnek örvend a trend, amiben a kanapé ülőfelülete és a többi része eltérő bútorszövettel van kárpitozva. Nem véletlen, hogy egyre több bútorbolt katalógusában és kiállítótermében találkozunk ilyen kanapékkal, hiszen amellett, hogy a különböző bútorszövetek együtt igazi luxus látványt nyújtanak, ez egy igazán pénztárcabarát megoldás is.

Mivel kicsi az esélye, hogy a kanapé hátulját, alját vagy az oldalát borítod le valamivel, ezekhez a részekhez bátran választhatsz például textilbőrt. A kanapé váza így nemcsak elegáns, de robusztus érzetet is kelt majd a szemlélőben. 

Az ülőfelület és a karfák pedig készülhetnek olyan luxushatású bútorszövetekből, amelyek puhaságukkal vagy könnyű tisztíthatóságukkal tűnnek ki a hagyományos kárpitok közül. 

Ha hosszú évekig újszerű bútorra vágysz és az életviteledhez leginkább illő anyag mellett szeretnél dönteni, olvasd el a tökéletes bútorszövet kiválasztásához készült útmutatónkat ITT


Olyan kanapét keresel, amely tartós bútorszövetével hosszú évekig nappalid éke lesz majd?
Nézz körül a VIP Kanapé kínálatában »

Látogass el a VIP Kanapé raktáráruházába és a tökéletes bútorszövet megtalálásához kérd bátran profi kollégáink segítségét. 
Érdeklődj ITT »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?