Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Klasszikus vagy modern kanapé - Melyiket válasszam?

Klasszikus vagy modern kanapé - Melyiket válasszam?

Klasszikus kanapék az örökké divatos stílusok szerelmeseinek

A klasszikus kanapék évtizedek óta hódítanak a lakberendezési trendekben, ami nem is véletlen, hiszen univerzális megjelenésük és színeik miatt szinte bármely enteriőrben remekül mutatnak.

Milyen színekről és anyagokról ismerheted fel a klasszikus kanapékat?

A hagyományos stílusú modellek kárpitozásukat tekintve készülhetnek síkszövetből vagy bársonyos borítással, de a legelső anyag, ami a legtöbb embernek eszébe jut a klasszikus kanapékról, az a valódi bőr lesz.

A valódi bőr klasszikus kanapék tartósságukat tekintve szinte verhetetlenek. Ezek a bútorok hosszú éveken át képesek meghálálni a rendszeres és körültekintő tisztítással járó gondoskodást, miközben elegáns megjelenésükkel valódi luxust csempésznek a nappaliba.

Habár a klasszikus kanapék kínálatában jellemzően univerzális színek kapnak helyet, az időtlen barna, fekete, fehér és szürkés árnyalatok mellett ma már a fiatalos, élénk színek is képviseltetik magukat.


A klasszikus kanapék formái

A klasszikus kanapék hagyományos formavilágukról ismerhetők fel. A robusztus, gazdagon tömött ülőfelület mellett a legtöbb bútor lekerekített, mindkét oldalon elhelyezkedő karfákkal és hatalmas párnákkal gondoskodik a maximális kényelemről.

A modern kanapékkal ellentétben a klasszikus kanapékon szembetűnő különbség, hogy legtöbbször egyértelmű felosztások jelzik, hány férőhelyes bútorról van szó.

Klasszikus kanapék, avagy a tökéletes vendégágyak

A klasszikus kanapék ágyazhatóságukat tekintve jellemzően kihúzható modellek, amelyek a jellegzetes kanapéformát ággyá alakított állapotban is megőrzik. 

Kihúzást követően a klasszikus kanapék háttámlája a helyén maradva meghatározza a fekvés irányát, a karfák pedig ilyenkor is funkcionálisak maradnak, hiszen éjjel biztonságot adó keretet nyújtanak a vendégeidnek. 

Honnan tudhatod, hogy egy klasszikus kanapé lesz a tökéletes választás?

Egy klasszikus kanapé nem csak az idősebb generációk szívét képes elnyerni, hiszen

  • kortól, nemtől és ízléstől függetlenül időtlen eleganciát csempész a helyiségbe,
  • a bohém, egyszerre sokféle dekorációt és stílust felvonultató otthonok letisztult éke,
  • örökké divatos formái és színei miatt praktikus választás a folyamatos stílusváltásban lévőknek is.

Modern kanapék egyéniséged hangsúlyozásához

A modern kanapék olyan különleges kényelmi és megjelenésbeli extrákkal felszerelt bútorok, amelyek mellett szinte lehetetlen szó nélkül elmenni.

Modern kanapék a mai igényekhez igazodó anyagokban

A modern kanapék szöveteikkel is alkalmazkodnak korunk kihívásaihoz. A rohanó hétköznapokat könnyen tisztítható és speciális törődést csak kis mértékben vagy egyáltalán nem igénylő anyagokkal segítik. 

Vadonatúj modern kanapédat tetszés szerint választhatod

  • a valódi bőre megszólalásig hasonlító textilbőr vagy műbőr kárpittal,
  • a folteltávolításhoz csak vizet igénylő AquaClean szövettel,
  • a nedves szennyeződéseket a kanapé felszínén megtartó, vízlepergető anyaggal.

Ráadásul a modern kanapék nagy előnye, hogy számtalan szövettípus, minta- és színvariáció közül választhatod ki álmaid kárpitját. 

A modern kanapék formái, avagy igazi műalkotások a nappalidban

Az újgenerációs bútorok esetében egyre kevesebb hangsúlyt kap a szimmetria és egyre inkább a szögletesség kerül az előtérbe. A modern kanapék kialakításánál az sem ritka, hogy alacsonyabb kivitelüknek köszönhetően a térbe is jobban “beleolvadnak”, valamint szellősebb elrendezés érzetét keltik a helyiségben. 

A modern kanapék felülete sokkal inkább hasonlít egy összefüggő, hatalmas pihenőhelyre, mint a hagyományos társaiké. Habár a férőhelyek már nem különülnek el olyan markánsan, a modern kanapék esetében sem ritka, hogy négyzetes és/vagy geometrikus varrások díszítik a háttámlát vagy az ülőfelületet.

Modern kanapék mindennapi alváshoz

Az egyre népszerűbb garzonlakások és a multifunkciós életterek különleges megoldásokat igényelnek. Épp ezért a modern kanapék gyártói manapság már arra törekednek, hogy ezek a bútorok mind ágyazhatóságban, mind tárolási lehetőségeiket tekintve alkalmasak legyenek a mindennapi alvásra is.

A mai modern kanapék jellemzően nyitható kivitelben készülnek el. Ez nemcsak kényelmes, összefüggő fekhelyet kínál a használóknak, de még az ágyneműtartók nagyságát is jelentősen növeli. A hagyományos, fiókos megoldások helyett ezekben a modellekben jellemzően gázrugós, nyitható rekeszek kapnak helyet, amelyek remek pakolhatóságukról és nagy teherbírásukról ismertek.

Kinek és milyen lakásba való egy modern kanapé?

Egy modern kanapé tökéletes választás azoknak, akik rengeteg időt töltenek nappalijukban, de nem feltétlenül csak pihenéshez keresnek bútort.

Válassz modern kanapét, ha 

  • a home office hosszú óráit állítható fejtámlákkal és karfákkal tennéd kényelmesebbé,
  • vendégeidet beépített Bluetooth- vagy USB-hangszórókkal szeretnéd lenyűgözni,
  • hangulatos LED-világítással tennéd még romantikusabbá a pároddal töltött estéket,
  • az otthoni moziélményt a karfába épített pohártartók által tennéd autentikusabbá,
  • egy motoros relax funkciókkal rendelkező kanapéval igazi luxust csempésznél a nappalidba.

A modern kanapék nemcsak a lelkes trendkövetőknek, de az igazi divatdiktátoroknak is kiváló választások. Változatos formáiknak és színeiknek köszönhetően számtalan lehetőséget kínálnak arra, hogy hosszú éveken át mindig izgalmas látványra térhess haza otthonodba.


Klasszikus és modern kanapék egy helyen, a VIP Kanapénál

A VIP Kanapé 4000 m²-es raktáráruházában több mint 600 bútor között találhatod meg álmaid kanapéját. A változatos kínálatban a klasszikus és a modern stílusok egyaránt képviseltetik magukat, így személyesen is megtapasztalhatod a két típus összes előnyét.

A hatalmas raktárkészlet miatt új klasszikus vagy modern kanapédra csak egyéni módosítások esetén kell várakoznod. A választott modellt akár már aznap hazaviheted és másnap már azon fogadhatod vendégeidet.


A VIP Kanapénál személyes igényeidet mérlegelve profi eladók segítik végső döntésedet. Tapasztald meg a kanapévásárlás VIP élményét, sorbanállás nélkül.
Kérj időpontot még ma »

Inspirálódj a VIP Kanapé kínálatából! Nézd meg az összes elérhető klasszikus és modern kanapét most!
Kezdd ITT »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?