Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Kihúzható kanapé vagy franciaágy?

Kihúzható kanapé vagy franciaágy?

Vedd figyelembe a lakás adottságait

Korántsem mindegy, hogy kihúzható kanapét vagy franciaágyat választasz, hiszen a minőségi alvás megváltoztathatja az életedet. Kipihentebben jobban jelen lehetsz a szeretteiddel töltött pillanatokban, eredményesebb lehetsz a munkában is.

Több mint 20 éves tapasztalatunk alapján bizton állítjuk, hogy egy kihúzható kanapé is tud ugyanolyan kényelmes lenni, mint egy franciaágy. Azonban egy rosszul megválasztott franciaágyat simán le tud körözni egy kényelmes kihúzhatós kanapé. Jól látod, nem létezik bevált recept. Az viszont nem mindegy, hogy hova kerül a bútor és mire használnád.

Külön hálószoba? Franciaággyal nem lőhetsz mellé

Amennyiben több szobás lakásban élsz és a hálószobába befér egy franciaágy, mi mindenképpen azt ajánljuk. Fontos azonban, hogy az ágy körül maradjon elegendő mozgástér, hogy minden oldalról kényelmesen meg tudd közelíteni a franciaágyat.

A franciaágy előnyei:

  • Te választhatod ki, hogy milyen vastagságú, keménységű és anyagú matracon szeretnél aludni.
  • A matrac egybefüggő felület az ágykeretben, amelyen nincsenek “hajtások”, így biztosítja a maximális kényelmedet alvás közben.
  • Az ágyazás gyors és könnyű, egy szép ágytakaróval és néhány párnával letakarva is gyönyörűen mutat a szobában, szépen illeszkedik a szoba enteriőrjébe.
  • Egyszerűen válthatsz stílust: cseréld le az ágytakarókat és a párnákat és máris megújul a szoba hangulata.
  • A franciaágy szabvány méretben készül a 140 cm-estől kezdve a 200 cm-es szélességig, ezért ágyneműk, ágytakarók és lepedők vásárlásánál nagyon könnyű ezekhez igazodni.
  • Ha elhasználódik a matrac, változnak az igényeid, mert keményebb vagy puhább matracra váltanál, akkor olcsóbb csak ezt kicserélni az ágykeretben.
  • A matrac magasságával az ágy magassága is változtatható, ez pedig akkor jó, ha valaki nehezebben tud felkelni, pl. idős vagy derékfájós. Nekik kényelmesebb a magasabb ágy.

Franciaágyat szeretnél? Olvasd el EZT a cikket még 5+1 tippért, hogy a legjobb döntést hozhasd » 


A kihúzható kanapé a kis terek bajnoka

A kényelmes és pihentető alvásról akkor sem kell lemondanod, ha egyszobás lakásban élsz vagy a praktikus megoldások híve vagy. 

A hely kihasználásának remek módja egy kihúzható kanapé és szuper megoldás, ha 

  • nincs külön hálószobád, 
  • vendégszobába keresel bútort
  • nappali bútort keresel, ahol gyakran fogadsz ottalvós vendégeket is.

De a kihúzható kanapénak számos előnye van még a helytakarékosságon kívül:

  • Pár pillanat alatt összecsukható és kinyitható, így a vendégeid fogadására bármilyen helyzetben gyorsan felkészülhetsz.
  • Az ágyneműket és párnákat nappal az ágyneműtartóba rejtheted el, így a szoba sokkal rendezettebbnek tűnik majd.
  • Nappal, összecsukva nem álmosít majd el az ágy látványa, ezáltal növelheted a produktivitásodat is.
  • Nem kell külön vendégszobát fenntartanod, ha a nappaliba kihúzható kanapét vásárolsz.
  • Egyes modellek egy mozdulattal is nyithatók, kezelésüket könnyű megtanulni.
  • Nappal nem kell egy egész ágyat kerülgetned.

Mire figyelj, ha kihúzhatós kanapét vásárolsz?

  1. Vedd figyelembe, hogy egyszerre 1 vagy 2 fő alszik majd rajta. Akkor lesz igazán jó megoldás, ha kihúzott állapotban mindannyian kényelmesen elfértek.
  2. A fekhely minőségéből ne engedj! Ami ülve kényelmes, nem biztos, hogy alváshoz is az. Teszteld le a kanapé keménységét kihúzott állapotban is!
  3. Legyen ágyneműtartós kanapéd. Ez azért jó, mert nappal elrejtheted az ágyneműket, sokkal rendezettebb lesz a szoba.

+1: Jelezd a kollégánknak, hogy napi szintű alváshoz kell a bútor. Mondd el, milyen matracokat tartasz kényelmesnek, és ő segít kiválasztani a megfelelő kihúzható kanapét.

Vendégvárás hotel minőségben, avagy mi kerüljön a vendégszobába?

Teljesen mindegy, hogy csak évente egyszer vagy havonta többször fogadsz ottalvós vendégeket, az alvás minősége és a bútor tartóssága nagyon fontos.

A franciaágy leginkább akkor praktikus, ha gyakran érkeznek hozzád vendégek. Előre bevetheted, a vendégek pedig úgy érzik majd magukat, mint egy szállodában, hiszen nem kell lemondaniuk az otthonuk kényelméről. 

Alkalmi vendégek esetében azonban elég egy kihúzhatós kanapét beszerezned. Pillanatok alatt összecsukható, az ágyneműket elrejtheted benne, vendégeid pedig napközben kényelmes kanapén ülhetnek. A vendégszobát ezáltal más célokra is használhatod, a köztes időben dolgozószobaként, csendes elvonuló helyiségként szolgálhat. 

Már pár nap múlva az új franciaágyadban vagy kihúzható kanapédon aludnál? A VIP Kanapénál ez nem csak egy álom. 

Nézd meg aktuális franciaágy kínálatunkat »

Vagy válassz elérhető kihúzható kanapéink közül »

Egyeztess időpontot és vidd haza a kiválasztott bútort akár azonnal! »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?