Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Alvástippek fiatalabbak és idősebbek számára

Alvástippek fiatalabbak és idősebbek számára

Mindegy, hány évesek vagyunk, bizony előfordul, hogy az éjszakai pihenés nem kielégítő számunkra, éppen ezért mindenkinek jól jönnek az alább olvasható alvástippek. Cikkünkben végigvesszük, mik azok a dolgok, amelyek hozzájárulnak a komfortos érzéshez.

Az első számú alvástipp: számodra ideális ágyat válassz!

Egyáltalán nem mindegy, hogyan van berendezve a hálószoba, mennyire van ott rend, szellőztettünk-e a lefekvés előtt, azonban mindezek apróságnak tűnnek amellett, hogy milyen az ágy, amelyben álomra hajtjuk a fejünket.

Az ideális franciaágy mindenki számára mást jelent: éppen ezért találsz bútoráruházunk kínálatában is többféle modellt. Nézzük, mik közül választhatsz!

Először is vannak a kárpitozott, betétes franciaágyak, ahol a matrac szövettel borított. Sokan kedvelik ezt a típust, nincs külön gond a matracválasztásra. Ezek is többféle méretben kaphatók.

Mások jobban szeretik az ágyrácsos változatot, ahol a számukra ideális matrac kerülhet beillesztésre. Kínálatunkban három típust találsz:

  • Táskarugós matrac
  • Memory + hideghab matrac
  • Hideghabos matrac memóriaréteggel

Ezek kerülhetnek farácsos vagy fémrácsos felületre – a választott franciaágytól függően. Jól teszed, ha az alvástippek kapcsán elolvasod korábbi blogbejegyzésünket is, ahol a matracméreteket vettük szemügyre.

Egy másik cikkünkben nemrég pedig épp a boxspring ágyakat mutattuk be részletesebben, amelyek szintén nagyon népszerűek – a fiatalok és az idősebbek körében is. Ezek ugyanis magasabbak az átlagosnál, így könnyebb belőlük felkelni reggelente. Hátfájósaknak ideális, de ha nem küzdesz ilyen problémával, akkor se vesd el az ötletet, hiszen a boxspring valójában egy luxus franciaágy, amely nagyon divatos.

Második számú alvástipp: legyen rendezett a szoba!

A környezet milyensége is nagyban befolyásolja, milyen lelki állapotban térünk nyugovóra. Ha szanaszét van minden a szobában, az nem kelt jó érzést.

Törekedj tehát arra, hogy mindennek helyet találj! Nagyon praktikusak e szempontból az ágyneműtartós ágyak, de ezekben nemcsak ágyneműt tárolhatsz, hanem sok egyéb dolgot is – például karácsonyi díszeket, nyaraláshoz való kellékeket, aktuálisan nem használt ruhákat, lakástextíliákat, utazótáskákat stb. Ha napközben nem ágyazol be, legyen egy szép, a függönnyel színben harmonizáló ágytakaród, amellyel le tudod teríteni a fekhelyet.

Ha csak lehet, álljon éjjeli szekrény az ágy mindkét oldalán, ahová le tudod tenni a könyvet, olvasólámpát, zsebkendőt, egy pohár vizet, ha kell. Kínálatunkban a Yasmin Boxspring ágy 2 darab kis szekrénnyel és ágyneműtartó paddal kapható, érdemes megtekinteni!

További hasznos alvástippek

Fiatalabbaknak a következőt javasoljuk: érdemes alvás előtt meditálni, hogy a napi stresszt levezesd ily módon. A legtöbben olyan munkahelyen dolgoznak, ahol nagyfokú teljesítmény az elvárt, de nem szabad hagyni, hogy a feszültség, a megfelelési kényszer, a bizonyítási vágy rontsa az alvás minőségét. A Lucy franciaágyba például beépített hangszórót is találsz: ez a modell hasznos lehet, ha kellemes, lágy dallamokra szeretnél elaludni.

Alvástippek idősebbeknek: a szokás nagy úr, ám ha nem kényelmes az ágy, érdemes lecserélni azt – például a már említett boxspring változatra. Ha valaki magányosan él, akkor egy cica vagy egy kis kutyus is adhat erőt – ilyen esetben például jó, ha állatbarát kárpitozású a franciaágy. Bútoráruházunk kínálatából ilyet is lehet választani!

Ami a legfontosabb azonban: az alvás minősége és mennyisége megfelelő kell, hogy legyen, hiszen csak így lehet másnap kipihenten ébredni, ezáltal pedig csökkenteni a betegségek kialakulásának esélyét.


Következő cikk Miért népszerűek a magas ágyak?