Ugrás a tartalomra
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Szeretnél körül nézni vagy vásásrolni nálunk? Szeretettel várunk, de előtte ne felejts el hívni minket telefonon! Tomi és Fati várni fognak, keresd őket!
Minden, amit a boxspring franciaágyakról tudnod kell

Minden, amit a boxspring franciaágyakról tudnod kell

A boxspring franciaágyak megjelenése - kényelem luxusköntösbe bújtatva

A boxspring franciaágyak olyan kombinált alvási szisztémák, amelyek több, egymást támogató matracból, masszív tartószerkezetből, valamint tartós szövetkárpitból épülnek fel. Prémium kialakításuknak köszönhetően jobb minőségű alvásban lehet részed, egy új ágy megvásárlásának a kérdése pedig hosszú éveken át még csak fel sem fog merülni benned.

A boxspring franciaágyak általában visszafogott díszítettségű, örökké divatos darabok. A hagyományos ágyakhoz képest szintén kárpitozott, magas háttámlájuk teszi őket még vonzóbbá, hiszen az álmos reggeleken ez képes megvédeni hátadat a hideg faltól, valamint a lefekvés előtti olvasáshoz vagy mobilos böngészéshez is szuper alátámasztást biztosítanak a hátadnak.

Miért magasabbak a boxspring franciaágyak hagyományos társaiknál?

Ágyvásárlás előtt mindenképp érdemes a kiszemelt hagyományos vagy boxspring franciaágyat élőben is kipróbálni. Ez nemcsak a bútor méreteit segít vizualizálni számodra, de az ágy szélére ülve még azt is megtudhatod, hogy a választott modell magassága valóban megfelel-e az igényeidnek.

Kutatások szerint egy egészséges felnőtt számára az ideális ágymagasság legalább 50 cm. Mivel a legtöbb boxspring franciaágy 50-70 cm-es magassággal rendelkezik, érdemes a nagyobb modellek közül választani. Egy 60-70 cm-es boxspring franciaágy magas vérnyomás, várandósság, mozgásszervi megbetegedések esetén és idős ottalvós vendégeid szempontjából is ideális választás.

A boxspring franciaágy előnyei, avagy mi rejtőzik a szövet alatt?

A boxspring franciaágyak közös tulajdonsága, hogy felépítésük rendkívül masszív. A hagyományos, fából készült és terhelés esetén könnyen törő ágyrácsokkal szemben a boxspring ágyak matracai az ágykeretbe épített, egyenleges súlyelosztású rugórendszeren fekszenek. 


A boxspring franciaágyak általában három vagy négy rétegből állnak:

  1. A rugós ágyalap a ráhelyezett matracnak és a testednek is egyenletes alátámasztást biztosít. A rugók csökkentik a gerincedre és a derékra nehezedő nyomást, így gondoskodnak a pihentető éjszakai alvásról. 
  2. A boxspring franciaágyak esetében a matrac közvetlenül a rugós vázra kerül. A bonellrugós matracok fekvéskor lágyabb, lengő érzést keltenek, a zsákrugós modellek pedig feszes alátámasztást biztosítanak testednek.
  3. Igény szerint választhatsz duplamatracos boxspring franciaágyat is, melyben az alsó réteg bonellrugós, a felső pedig hab- vagy rugós matracból áll. A dupla felfüggesztés által bútor tökéletesen reagál majd a test mozgására és terhelésére.
  4. A matrac tetejére helyezett fedőmatrac (más néven topper) egy extra kényelmi réteg, amely az alsó matracot is védi az elhasználódástól. Nemcsak a testre ható nyomást csökkenti, de higiéniai szempontból is előnyös, allergiásoknak pedig különösen jó választás.

Boxspring franciaágyak ágyneműtartóval

A boxspring franciaágyak a lehető legkényelmesebb alvást okos tárolási megoldásokkal ötvözik. 

A boxspring franciaágyak márkától függően lehetnek

  • két részre osztott, oldalról nyitható ágyneműtartós modellek, amelyek jól hozzáférhető és átlátható pakolóhelyet teremtenek a hálószobában,
  • felfelé nyíló, az ágy teljes felületének megfelelő méretű ágyneműtartóval ellátott bútorok is, amelyekben akár még a családnak szánt karácsonyi meglepetés televíziót is elrejtheted.

Boxspring franciaágyak a VIP Kanapénál

A VIP Kanapé kínálatában többféle boxspring franciaágy közül választhatod ki az igényeidnek tökéletesen megfelelőt.

A klasszikus boxspring franciaágy kialakítások mellett csúcskategóriás, motoros funkciókkal ellátott modellek és akár színes szövettel választható bútorok közül rendelheted meg az otthonod stílusához passzolót.

Ha pedig egész hálószobád berendezését vadiúj bútorodhoz igazítanád, a Yasmin boxspring franciaágyat hozzá illő ágyneműtartó paddal és éjjeliszekrényekkel is megvásárolhatod.


Látogass el a VIP Kanapé 4000 m²-es raktáráruházába és találd meg álmaid boxspring franciaágyát akár már aznap!
Kerüld el a sorbanállást, egyeztess időpontot még ma »

Nézd meg a VIP Kanapé összes elérhető boxspring franciaágyát és válaszd ki kedvencedet a több mint tucatnyi modell közül!
Kezdd ITT »

Előző cikk Bőrkanapé vagy szövetkanapé? Melyiket válasszam?